kennismaken en kopen
Door: gea
Blijf op de hoogte en volg jeroen gea lasse annelie
08 Januari 2012 | Verenigde Staten, Roseville
We hebben al kennis gemaakt met veel aardige Amerikanen, inclusief onze buren.
Bijzonder Amerikaans is dat we binnen een minuut weten dat Roger onze overbuurman hovenier is en zijn vrouw verzekeringen verkoopt. We zijn verast dat we meteen binnen worden uitgenodigd. En we hadden in onze cultuurcursus nog zo geleerd dat je noooooit zo maar bij Amerikanen in huis wordt uitgenodigd.
En de buurvrouw naast ons vertelt in zin 2 dat haar man vroeger piloot was en heeft gevlogen voor 2 presidenten. Helaas heeft hij Alzheimer en komt hij nauwelijks meer buiten. Zijn verzorger, David, komt ons ook begroeten en is meteen enthousiast omdat de moeder van zijn ex-vrouw Nederlands is. Een half uur later staat zijn ex-vrouw bij ons op de oprit. Ze nodigt ons uit om nader kennis te maken met haar moeder en om een speelafspraak te maken tussen Lasse en haar 6 jaar oude dochter (die graag Nederlandse wil leren net als haar oma). Ik krijg meteen een hele lijst met telefoonnummers van iedereen.
Dahlia, de Nederlandse vrouw van een van Jeroens collega's komt Lasse donderdag ophalen om met Sven te spelen. Sven is bijna 8 en de twee hebben meteen dolle pret samen. Als we hem eind van de middag weer ophalen zijn ze in een park en drinken we samen met een aantal Amerikaanse vriendinnen van Dahlia een wijntje. Terwijl Lasse met Sven en een heleboel Amerikaanse vriendjes aan het baseballen zijn. Zondagavond zijn we uitgenodigd om bij Dahlia en haar man Niko te komen eten.
Verder hebben we hebben allerlei elektronische apparatuur gekocht zoals een melkopschuimer, een waterkoker en een babyfoon, omdat onze Nederlandse apparaten niet werken op 110 Volt en 60 Hz. En tot slot hebben we nog een auto gekocht, die we dezelfde ochtend mee konden nemen naar huis. Een prachtige Kia Sorento (te mooi, te groot, maar prima na Amerikaanse standaard, want je kan er met 7 man in, en voor Europese begrippen niet duur). Het was nog even zoeken want we wilden geen auto met een 'gewone' 3,5 liter motor, maar een wat minder benzine slurpend model. Op de parkeerplaats bij de supermarkt valt de auto qua grootte dan ook helemaal niet op, er zijn veel auto's veel groter....
Het leven lijkt al snel gewoon z'n gangetje te gaan.
We draaien een wasje in onze reuze grote wasmachine, waarvan ik de klep gewoon kan openen terwijl hij draait (?). Ik heb heerlijk in m'n T-shirt in het zonnetje blad geruimd in de tuin. Lekker om echt in contact te zijn met de grond die de komende jaren onze thuisgrond zal zijn.
Morgen is Lasse zijn eerste schooldag. Hij heeft er wel zin in. Ik ben heel benieuwd hoe hij het zal ervaren.
Jeroen vertrekt morgen voor een paar dagen naar Bakersfield voor een echte Rabobank California conferentie.
09 Januari 2012 - 06:57
Karin:
Heerlijk zeg als ik het zo lees lijkt het wel alsof jullie er al jaren wonen zo vanzlef gaat het... nice car!!
Groet
Karin Niemantsverdriet -
09 Januari 2012 - 11:18
Willeke:
ja hoor, je wordt al behoorlijk amerikaans!! -
09 Januari 2012 - 18:02
Inge:
Wat heerlijk om zo over jullie tijd te lezen! Tom en Lasse hebben samen gespeeld vanmiddag. Giel wilde skypen maar de tijd was rond Lasse's schoolstart. We zijn erg nieuwsgierig hoe zn 1e schooldag was. Toms 1e dag was goed. Grappig. Allebei '1e schooldag'... :o)
Veel liefs en mooie tijd daar!!
Xx Inge xx Tom Xx -
09 Januari 2012 - 18:45
Tom:
voor lasse is het leuk in jullie huis
en in je kamer lasse en heb je al
in je zwembad ge zwome lasse
groetjes tom
09 Januari 2012 - 19:18
Martine:
Gelukkig, in de VS kun je ook gewoon met je vriendinnen aan de wijn. Ik ga af op de columns van Sylvia Witteman en volgens haar kon dat echt niet... Ik ben helemaal gerust gesteld: dat wordt dus toch wel heel gezellig daar!
We denken vaak aan jullie en vandaag vooral aan Lasse. Veel plezier op school!!
10 Januari 2012 - 14:31
JGrietje:
jaja, big wheels,alles super sized.
have fun. -
10 Januari 2012 - 18:38
Debby En Jan.:
Hallo lieve Jegelaantjes,
Leuk jullie reisverslagen te lezen. Lasse ziet er al vertrouwd uit met de honkbalknuppel. Ook de twee jongsten in de vliegtuig stoel zien er zeer op hun gemak uit. Over de hoeveelheid bagage zullen we het maar niet hebben. Jullie weten inmiddels wel dat Sven Kramer weer Europees kampioen lange baan geworden is. Hij kan wel niet zo hard als de nieuwe Sorento van Gea, maar het was toch weer indrukwekkend. Wij hopen dat met jullie alles zo goed zal blijven gaan en zeker dat Lasse het op school naar zijn zin zal hebben. Ondertussen heeft Mieke een overtuigend optreden achter de rug in het abnamro cabaret. Ze speelt een aan lager wal geraakte Gooische vrouw die op het idee komt de bank te beroven. De rol is haar op het lijf geschreven. Deze week gaan we in Apeldoorn naar een uitvoering kijken waar ook Gerrit Zalm spreekt, moet verrassend zijn. Veel succes de komende dagen en weken. We kijken uit naar jullie volgende reisverslagen. -
21 Januari 2012 - 11:03
Fadoua:
Haha wat heb ik gelachen om je verbaasde reactie over de wasmachine! Zo reageerde ik ook toen ik die wasmachines hier de eerste keer zag.H Heb me rot gezocht naar een veiligheidsknopje wat ik misschien vergeten was in te drukken of zo... Pas later kreeg ik van mijn vriendinnen te horen dat dat normaal is.
Wat wel irritant is dat je kleren soms helemaal in de knoop zitten als die klaar is met wassen.