lange reis en thuis aankomen
Door: gea
Blijf op de hoogte en volg jeroen gea lasse annelie
04 Januari 2012 | Verenigde Staten, Roseville
De afgelopen dagen is Annelie goed opgeknapt. We konden dus afscheid nemen van de ouders en onze reis beginnen. De laatste avond hebben we met beide ouders en mijn oma van 96 (!) hutspot en hachee gegeten. Op 3 januari om half 7 's ochtends kwam de taxi ons ophalen. We hebben de afgelopen dagen gelogeerd en een beetje uitgerust bij Jeroens ouders in Gorssel.
Met deze ruime Grand Voyager taxi vol bagage kwamen we ruim op tijd op Schiphol aan.
6 grote reistassen, 1 buggy, 1 autostoeltje, 2 reiskoffertjes en 1 rugzakje van Annelie pasten er samen met ons net in.
Eerst door de douane en naar de KLM lounge voor een kopje koffie en een 'ontbijtje' en dan door de laatste secruritycheck het vliegtuig van Delta Airlines in.
De security was erg relaxed, Lasse en Annelie mochten op het knopje duwen toen Jeroen door de scan moest. Waar ze beiden het meeste lol om hadden.
Annelie, Jeroen en ik hebben nog een klein slaapje gedaan aan boord, maar Lasse is de hele reis wakker gebleven. In Seattle zijn we overgestapt. Wat makkelijker klinkt dan het is. Want je moet eerst de de douane (ongeveer een half uurtje wachten) vervolgens onze bagage opgehaald, weer weggebracht en toen weer door een check. Den dat alles met 2 schatten van kinderen die elkaar vrolijk vermaken. Wat wel knap is, want hun biologische klok staat nog op 9 uur 's avonds. Vervolgens duiken we een speelhoek in, waar ze lekker kunnen bewegen en al snel contact maken met alle Amerikaans kindjes. We stoppen er nog maar even een twix in voor wat energie.
Na 3 uurtjes Seattle vliegen we door naar Sacramento. 1 uur en 20 minuten, dus nog even de oogjes dicht. Op de erg nieuwe luchthaven van Sacramento hadden we heel snel onze bagage te pakken. Allemaal zwarte tassen, voor de herkenbaarheid door Jeroen voorzien van rode lintjes. En we waren niet eens de enigen met rode lintjes!
Weer alles in een grote taxi gedrukt en in goed 20 minuten staan we om half 7 's avonds op de stoep (half 4 nl tijd). Lasse is helemaal bekaf en schuiven we zo z'n bedje in dat al klaarstaat. Jeroen heeft nl meubels gehuurd voor de komende 2 maand tot onze container met huisraad uit nl komt. Het huis is prachtig, ruim en heel heel comfortabel. We gaan het hier vast erg naar ons zin hebben.
Annelie heeft nog honger en eet lekker een aardbeientoetje voor we haar op haar nieuwe bedje leggen. Wij stoppen nog even een pizza in de dubbele gigagrootte oven. Zelf ga ik zo naar bed, het is hier dan 9 uur 's avonds en maar hopen dat we allemaal lekker lang blijven slapen.
04 Januari 2012 - 09:33
Nicopa En Omama:
Hallo lieverds,
Het doet ons goed om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen in Roseville. Nadat jullie vertrokken zijn uit Gorssel zijn we even terug gegaan naar bed, maar slapen lukte niet meer. Ik zat dus al heel vroeg achter mijn werkcomputer. De hele dag zijn we in gedachten bij jullie geweest en toen we gisterenavond contact hadden via het spelletje Wordfeud was dat erg leuk en geruststellend om te lezen dat jullie het grootste deel van de reis goed hadden doorstaan. Nu alweer een goed bericht. Wij hopen dat jullie wat hebben kunnen slapen en dat Lasse en Annelie jullie ook even hebben laten doorslapen. Hoe vindt Annelie haar nieuwe bedje?
Via Skype hoop ik vanavond met jullie te bellen. Liefs en een dikke knuffel van Nico en Alize
Wij gaan vandaag de kerstbomen opruimen. -
04 Januari 2012 - 10:40
Heit En Mem:
We lezen dat jullie gelukkig een goede reis hebben gehad.
Nu nog EVEN acclimaqtiseren en aan alle tijdsveranderingen wennen.
Is het uitslapen een beetje goed gegaan ? Nu alles weer uitpakken en een plaatsje geven en misschien ook nog boodschappen doen. In gedachten maakten we de reis een beetje mee.
Nog heel,heel hartelijk bedankt voor de mooie bloemen
Verder zullen we nog wel meer horen -
04 Januari 2012 - 13:47
Angelique:
Hallo Jeroen, Gea, Lasse en Annnelie, fijn dat de reis zo voorspoedig is gegaan, en leuk dat we gelijk kunnen genieten van de foto's die je onderweg hebt gemaakt. Wat een bagage hadden jullie nog bij je nadat heel die container ook al was gevuld. Nu even van Bas: Hoi Lasse is het leuk daar, heb je lekker geslapen in je nieuwe kamer? je lag wel heel laat op bed. We horen elkaar weer.
05 Januari 2012 - 07:30
Jeannette:
Hoi Gea, Jeroen, Lasse en Annelie,
Fijn dat jullie een goede reis hebben gehad. We hebben dinsdag veel aan jullie gedacht nadat Lotte had verteld dat jullie pas dan zouden vertrekken.
Hopelijk zijn jullie snel gewend daar en kunnen jullie dan het gewone leven al een beetje oppakken.
Succes met alles en veel liefs van Jeannette en Ruud. -
05 Januari 2012 - 08:40
Hilde:
Heeeeeeeee gea en familie
allereerst de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. en tjonge wat beginnen jullie vet! echt kei stoer, dat zou deze "uit de klei getrokken muts...." nooit durven.
lieve groetjes en ik blijf jullie volgen.
hoe is het weer daar bij jullie? hier is het storm.
kus hilde -
05 Januari 2012 - 19:05
Hijme, Bea En Dagmar:
Allerbeste wensen voor in het nieuwe Amerika...jullie zijn goed aangekomen en goed 'verreisd'....komt ook weer goed! hier veel wind en water, er worden zelfs zandzakken gevuld=geen geintje. wij zitten voorlopig nog hoog en droog. Gezelig de houtkachel aan!
Liefs en groetjes -
05 Januari 2012 - 19:55
Alie:
He allemaal, leuk te lezen hoe de reis was en dat jullie goed zijn aangekomen. Veel plezier de komende tijd.
Liefs Alie -
05 Januari 2012 - 20:32
Mendel Tieleman:
Wat mooi om te lezen dat jullie een goeie reis hebben gehad .
hier staat inderdaad heel veel wind maar gelukkig is het water niet bij mij achter maar de sloten in de wijk staan erg hoog .
groetjes , mendel -
08 Januari 2012 - 17:34
Fleur Swanink:
Lang zo'n reis!
Maar leuk dat jullie er zijn.
Ik hoop dat jullie het daar leuk hebben?
En lekker zwemmen.
groetjes van,